Trudy (Den Haag 1962)

In de schilderijen van Trudy Dijkstra zijn dieren nooit ver weg en staat de weergave ervan centraal.
De natuur is voor haar de belangrijkste inspiratiebron. Als klein meisje maakte zij samen met haar vader lange tochten over het strand en de duinen van Callantsoog en in de stadsparken in Den Haag.
Thuisgekomen tekende Trudy dan alles wat ze onderweg had gezien.

Schilderen loopt als een rode draad door haar leven heen.
Met eindeloos geduld en grote bezieling ontstaan afbeeldingen die het realisme heel dicht benaderen.
Als fijnschilder en imaginair realist ervaart zij dat techniek en stijl steeds aan ontwikkeling en verandering onderhevig is. Uitproberen en onderzoeken houd scherp, en daagt haar uit om steeds voorbij een nieuwe grens te gaan. Met verf en penseel “spreekt” zij daarom haar eigen taal. Voor Trudy de taal van het hart waarbij het schilderij de spiegel vormt.

In de basis is Trudy autodidact maar in de afgelopen decennia heeft zij veel ervaring opgedaan op het creatieve vlak. Gestart is met kleurpotloden en vanaf 2002 heeft zij jarenlang les gegeven in mandala tekenen aan de volksuniversiteit en op andere locaties. Zij heeft inmiddels een drie tal mandala boeken op haar naam staan welke zij zelf heeft geïllustreerd en van tekst heeft voorzien.
In 2010 afgestudeerd aan de driejarige opleiding voor tekentaal docente en vele jaren cursussen en workshops gegeven.

Vanaf 2010 is Trudy gestart met olieverf op doek en later overgegaan op paneel. Tot nu toe is olieverf haar favoriete medium.
Vanuit haar huidige woonplek op de Veluwe zoom maakt zij regelmatig lange wandelingen, en komt dan regelmatig thuis met nieuwe ideeën.
Zij zegt; ik zoek nooit naar inspiratie, de inspiratie vind mij !

Bijna dagelijks is Trudy in haar atelier te vinden, u bent van harte welkom op afspraak en tijdens de open atelier route Art Brummen. Kijk voor data en tijden bij exposities.

Atelier/galerie Hartspiegelkunst
Knoevenoordstraat 71
6971 LH Brummen

o6-53834693

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This